Hovězí maso s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 78.8 mg
 - Draslík 584.6 mg
 - Vláknina 3943 mg
 - Vitamín A 3943 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.
 - 
                                3
Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.
 - 
                                4
Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
 - 
                                5
Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.
 - 
                                6
Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.