Makedonské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 103.4 mg
 - Draslík 901.7 mg
 - Vláknina 5131.5 mg
 - Vitamín A 5131.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut.