Telecí pečeně se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Telecí kýta
  • 10 g Petržel - nať
  • 4.7 g Máslo čerstvé
  • 175 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 271 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 2007.4 mg
  • Vláknina 23971 mg
  • Vitamín A 23971 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, omytý pórek pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na dílky.

  • 2

    Očištěné a omyté maso osolíme, opepříme, po všech stranách opečeme na másle. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list svázaný s 2 snítkami petrželky a tymiánu, podusíme asi 50 minut.

  • 3

    20 minut před koncem dušení přidáme mrkev a celer, po chvíli pórek i rajčata.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme, zahustíme moukou. Povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Vložíme zeleninu, vmícháme nasekanou petřžel.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu