Mletý steak po holandsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 729 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 332.5 mg
 - Draslík 297.6 mg
 - Vláknina 3197.5 mg
 - Vitamín A 3197.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem.
 - 
                                2
Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V horkéme oleji na pánvi je opečeme po jedné straně, obrátíme, do mezer vyklepneme vejce. Na steaky položíme plátky sýra a dopečeme.
 - 
                                3
Žemle rozkrojíme, na spodní část položíme steak se sýrem, na něj kolečko omytého rajčete, osolíme, navrch dáme vejce. Posypeme je paprikou a ozdobíme snítkou petrželky. Přikryjeme druhou půlkou žemle a ihned podáváme.