Hovězí maso pečené s gorgonzolovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1614 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 187 mg
 - Draslík 3.4 mg
 - Vláknina 132.5 mg
 - Vitamín A 132.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 128.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso vcelku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme zhruba devadesát minut. Podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                2
Gorgonzolu krájíme nadrobno, vložíme do rendlíku, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Jakmile se sýr rozpustí, přidáme vypečenou šťávu z masa, promícháme a odstavíme.
 - 
                                3
Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.