Hovězí pečeně na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 72.7 mg
 - Draslík 169.4 mg
 - Vláknina 2020 mg
 - Vitamín A 2020 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme mletým zázvorem a necháme chvilku odležet.
 - 
                                2
Maso pak opečeme na rozpáleném sádle po všech stranách.
 - 
                                3
Opečené maso vyndáme z tuku a na tomto tuku osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a celer.
 - 
                                4
Do tohoto základu opět vložíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení maso poléváme vypečenou šťávičkou a dle potřeby doléváme vývarem, aby se nám maso nevysušilo.
 - 
                                5
Po změknutí maso vyjmeme, šťávičku necháme vysmahnout až na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a necháme důkladně provařit. Provařenou šťávu přecedíme a necháme přejít varem.