Vepřová pečeně s vinnými hrozny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 65 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 182.7 mg
- Draslík 1080.7 mg
- Vláknina 5675.5 mg
- Vitamín A 5675.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu rozehřejeme na 180C. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. V pekáčku rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Vyjmeme a ve výpeku necháme zpěnit cibuli. Přidáme koření, vložíme zpět maso, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě pod pokličkou asi 40min doměkka. 
- 
                                3Ke konci nasypeme kuličky hroznového vína a při mírné teplotě ještě 5min dopečeme. 
- 
                                4Podáváme s pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        