Hovězí svíčková s čočkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1293 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 46.5 mg
 - Draslík 453.4 mg
 - Vláknina 10918.2 mg
 - Vitamín A 10918.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
 - 
                                2
Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.
 - 
                                3
Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.
 - 
                                5
V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.