Brynzové halušky slovenské
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 20 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 822.7 mg
- Vláknina 13440 mg
- Vitamín A 13440 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme. 
- 
                                2Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        