Králík dušený se slaninou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 200 g Slanina vepřová
 - 25 g Jíška hotová světlá
 - 2 g Hřebíček
 - 3 g Majoránka
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Muškátový květ
 - 10 g Sůl
 - 600 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 1000 g Králík
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 250 ml Víno bílé
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1491 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 322.4 mg
 - Draslík 733.9 mg
 - Vláknina 1710.7 mg
 - Vitamín A 1710.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, slaninu rozkrájíme na hranolky, králíka prošpikujeme, zbytek slaniny dáme zatím stranou. Cibuli krájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbylou slaninu i cibuli, osmahneme, přidáme králíka, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, muškátem, majoránkou a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přilijeme víno, krátce provaříme a odstavíme. Porce králíka vyjmeme, upravíme na talíře, do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.