Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Šalvěj sušená
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 65212 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 200.7 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 4217.7 mg
  • Vitamín A 4217.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.

  • 2

    Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.

  • 3

    Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.

Komentáře k receptu