Domácí chléb s červenou řepou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 280 g Červená řepa
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Pórek
  • 170 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 161.2 mg
  • Vláknina 7561.7 mg
  • Vitamín A 7561.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažnou vodu, změklé máslo, sůl, cukr, očištěnou, nastrouhanou řepu, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.

  • 2

    Před ukončením hnětení přisypeme očištěný, najemno nakrájený pórek a necháme pekárnu pokračovat v programu.

  • 3

    Po upečení chléb necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu