Treska zapečená s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
 - 500 g Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 šálek Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 1124.7 mg
 - Vláknina 14972.8 mg
 - Vitamín A 14972.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V malém množství osolené vody povaříme tresku zhruba 5 minut. Tresku necháme ve vývaru vychladnout. Mezitím opečeme na plotýnce papriky, pokropíme je studenou vodou, sloupneme, odstraníme semena a dřeň nakrájíme na nudličky. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, půlené stroužky česneku, koření, zalijeme vývarem z tresky a povaříme zhruba 10 minut. Poté zahustíme moukou a zcedíme.
 - 
                                2
Máslem vymastíme ohnivzdornou misku. Pokladme ji vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme, na ně vyskládáme tresku, na tresku dáme nakrájené papriky, zalijeme rajčatovou omáčkou a vše opakujeme, až vše spotřebujeme.
 - 
                                3
Na závěr posypeme strouhanou houskou a vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut.