Makrela po indicku
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Makrela obecná
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 264 mg
 - Draslík 77.9 mg
 - Vláknina 934.4 mg
 - Vitamín A 934.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a dobře je rozetřeme s máslem, citronovou šťávou, zázvorem, kmínem, hřebíčkem a solí. Makrely očistíme, naplníme připravenou směsí a trochu je směsí potřeme i na povrchu. Každou porci zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.