Hovězí maso na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 50 g Petržel kořen
  • 150 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Hořčice
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Ocet vinný
  • 1 dl Olej stolní
  • 2 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1327 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 149 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 405.3 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 8447.3 mg
  • Vitamín A 8447.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.

  • 3

    Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.

  • 4

    Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu