Krupky s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 19.9 mg
 - Draslík 380.5 mg
 - Vláknina 1968.3 mg
 - Vitamín A 1968.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, žampióny očistíme a překrojíme. Nať jarní cibulky nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo a 3 minuty na něm doměkka smažíme cibuli. Přidáme žampióny, česnek, bobkový list a vše dusíme ještě 2 minuty, až jsou houby skoro hotové.
 - 
                                3
Přidáme krupky, vývar a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a vaříme 10-12 minut, měly by vsáknout všechnu tekutinu a být měkké.
 - 
                                4
Vyjmeme bobkový list, krupky dáme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem a cibulí. Ihned podáváme.