Hovězí maso s thajským salátem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Fazolové výhonky
 - 2 kávová lžička Omáčka rybí
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 201.3 mg
 - Vláknina 3417.7 mg
 - Vitamín A 3417.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček zadního hovězího masa očistíme a odstraníme z něho viditelný tuk, mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na kousky, červenou papriku zbavíme stopky a jader, okurku pokrájíme na tenké plátky. Dále jemně nasekáme chilli papričku a jarní cibulky, nahrubo nasekáme čerstvý koriandr a prolisujeme stroužek česneku. Hlávku salátu dobře vypereme, pak jí rozebereme na listy, které osušíme papírovými ubrousky.
 - 
                                2
Hovězí špalíček na teflonové pánvi ze všech stran opečeme dohněda tak, aby zůstal uvnitř krvavý, pak ho vyjmeme z pánve a dáme vychladit do ledničky. Chlazené maso ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší misky.
 - 
                                3
Mezitím připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme rybí omáčku, chilli papričku a cibuli s česnekem, vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. Hotovou marinádou zalijeme nakrájené maso, přikryjeme ho a necháme alespoň hodinu marinovat.
 - 
                                4
Velkou servírovací mísu pokryjeme salátovými listy, na které rozložíme nakrájenou papriku, okurku a fazolové výhonky. Navrch rozprostřeme plátky hovězího, vše pokropíme marinádou a posypeme posekaným koriandrem.