Hovězí maso s thajským salátem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 100 g Fazolové výhonky
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 201.3 mg
- Vláknina 3417.7 mg
- Vitamín A 3417.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špalíček zadního hovězího masa očistíme a odstraníme z něho viditelný tuk, mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na kousky, červenou papriku zbavíme stopky a jader, okurku pokrájíme na tenké plátky. Dále jemně nasekáme chilli papričku a jarní cibulky, nahrubo nasekáme čerstvý koriandr a prolisujeme stroužek česneku. Hlávku salátu dobře vypereme, pak jí rozebereme na listy, které osušíme papírovými ubrousky. 
- 
                                2Hovězí špalíček na teflonové pánvi ze všech stran opečeme dohněda tak, aby zůstal uvnitř krvavý, pak ho vyjmeme z pánve a dáme vychladit do ledničky. Chlazené maso ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší misky. 
- 
                                3Mezitím připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme rybí omáčku, chilli papričku a cibuli s česnekem, vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. Hotovou marinádou zalijeme nakrájené maso, přikryjeme ho a necháme alespoň hodinu marinovat. 
- 
                                4Velkou servírovací mísu pokryjeme salátovými listy, na které rozložíme nakrájenou papriku, okurku a fazolové výhonky. Navrch rozprostřeme plátky hovězího, vše pokropíme marinádou a posypeme posekaným koriandrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        