Zapečené červené zelí
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 400 g Cibule
 - 400 g Jablka
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Zelí hlávkové červené
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Hřebíček
 - 4 ks Párky jemné
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 718 mg
 - Vláknina 12797.2 mg
 - Vitamín A 12797.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem.
 - 
                                2
Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou.