Vepřová žebírka s cuketkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1261 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 3741 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 134 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 2285.5 mg
 - Vláknina 56690 mg
 - Vitamín A 56690 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
 - 
                                2
Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
 - 
                                3
Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
 - 
                                4
Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.