Slepičí polévka se šunkou a vejci
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
- 1700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Nové koření celé
- 0.5 ks Slepice
- 1 ks Libeček
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 108 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 320.2 mg
- Draslík 802.2 mg
- Vláknina 6158.8 mg
- Vitamín A 6158.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a zvolna přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou doměkka.
-
2
Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
-
3
Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme, přidáme maso, na nudličky nakrájenou šunku a jen necháme přejít varem.
-
4
Na talíře vložíme vždy polovinu uvařeného vejce, zalijeme polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou.