Kachna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1333 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 224.4 mg
 - Vláknina 7722.5 mg
 - Vitamín A 7722.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
 - 
                                2
Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovými knedlíky.