Kuře zadělávané I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 97197 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 423.4 mg
 - Draslík 870.2 mg
 - Vláknina 1349.5 mg
 - Vitamín A 1349.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme.
 - 
                                2
Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.
 - 
                                3
Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.