Kuře zadělávané II
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 1 šálek Žampiony čerstvé
 - 0.5 šálek Karotka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 342.1 mg
 - Draslík 649.8 mg
 - Vláknina 1025.5 mg
 - Vitamín A 1025.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.
 - 
                                2
Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.
 - 
                                3
Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.