Telecí karbanátky smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2015 kcal
 - Sacharidy 273 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 97939 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 316.4 mg
 - Draslík 574.6 mg
 - Vláknina 21771 mg
 - Vitamín A 21771 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozkrájené žemle namočíme v mléce a vymačkáme.
 - 
                                2
Oboje maso očistíme, rozkrájíme na kostky a umeleme spolu se žemlemi. Směs osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dva žloutky a řádně rozmícháme. Bílky rozšleháme s mlékem.
 - 
                                3
Na prkénku posypaném moukou tvarujeme karbanátky, omočíme je v bílcích, obalíme ve strouhané housce. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku.