Kedlubny plněné mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 593.4 mg
 - Vláknina 10871.2 mg
 - Vitamín A 10871.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.
 - 
                                2
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.