Roštěnky na švédský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 507 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené roštěnky vyndáme z pánve do mísy.
 - 
                                4
V pánvi na oleji po pečení masa osmahneme nakrájenou cibuli, pak k ní dáme zpět roštěnky, podlijeme masoxovým vývarem a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme.
 - 
                                5
Měkké roštěnky vyjmeme z pánve, šťávu v pánvi zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar a smetanu. Ještě chvíli vaříme a pak přimícháme sardelovou pastu. Vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme roštěnky a necháme ještě chvíli povařit.
 - 
                                6
Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme šťávou a posypeme osmaženou cibulí.