Hovězí pečeně na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1031 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 54.9 mg
 - Draslík 77.3 mg
 - Vláknina 1598 mg
 - Vitamín A 1598 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.