Hovězí pečeně na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1067 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 114.8 mg
 - Vláknina 3724 mg
 - Vitamín A 3724 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.