Hovězí plátek na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1028 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 99.7 mg
 - Vláknina 3554 mg
 - Vitamín A 3554 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme plátky masa a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za stálého míchání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                4
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme na plátky a ještě krátce povaříme.