Hovězí maso zapečené se zeleninou
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 50 g Karotka
 - 600 g Brambory vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 60 g Lilek
 - 30 g Cibule
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 836 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1299.8 mg
 - Vláknina 32229.8 mg
 - Vitamín A 32229.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, posekané bylinky, kousek cibule, pokrájenou karotku a přivedeme k varu. Vaříme doměkka, tj. cca 1 a 1/2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
 - 
                                2
Lilek očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak cibuli, papriku na proužky a oloupaná rajčata zbavená jadérek na plátky. Přidáme k masu do pekáčku, posypeme solí, pepřem, podlijeme trochou vývaru z hrnce a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                3
Podáváme s vařeným bramborem.