Dušené hovězí na houbách s fazolemi
Suroviny
- 250 g Fazole
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Hříbky čerstvé
 - 80 g Celer bulvový
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Petržel
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 60.7 mg
 - Draslík 496 mg
 - Vláknina 7046.8 mg
 - Vitamín A 7046.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 8.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané a proprané fazole namočíme na celou noc do 2 l vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do měkka. Scedíme a necháme teplé. Omyté, na silnější pásky rozkrájené maso opečeme v hrnci na oleji, na němž jsme zpěnili cibuli. Podlijeme zbylou vodou, vsypeme špetku soli a pod pokličkou maso povaříme skoro do měkka.
 - 
                                2
Očištěné houby pokrájíme na tenké proužky, které vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Osolíme zbylou solí, opepříme, přidáme kmín, podusíme do měkka.
 - 
                                3
Hotové houby přidáme do hrnce ke skoro měkkému masu. Vložíme také scezené a uvařené fazole, na tenká kolečka rozkrájený česnek, očištěný a na malé kousky nakrájený celer, mrkev i petržel. Nakonec přidáme kečup a vše společně povaříme do měkka. Před dokončením vaření dochutíme majoránkou, promícháme a odstavíme ze sporáku.