Jehněčí po irsku
Suroviny
- 400 g Jehněčí plec
 - 2 kávová lžička Máta
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 0.333333 šálek Zakysaná smetana
 - 0.5 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 83.1 mg
 - Draslík 1131.3 mg
 - Vláknina 9484.1 mg
 - Vitamín A 9484.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu spolu s bobkovým listem, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Zvolna vaříme asi 45 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, na osminky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okořeníme tymiánem a bazalkou. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut.
 - 
                                3
V misce rozmícháme mouku v pivu, vlijeme do hrnce s masem a zeleninou, zamícháme a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Smetanu smícháme s nasekanou mátou a na talíři jí každou porci ozdobíme.