Skopové maso s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1393.8 mg
 - Vláknina 23794.8 mg
 - Vitamín A 23794.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého masa seřízneme lůj a kýtu (nebo plec) potřeme česnekem, jemně utřeným se solí. Lůj rozškvaříme, maso na něm po všech stranách opečeme.
 - 
                                2
Vedle masa osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.
 - 
                                3
Zvlášť uvaříme předem namočené fazole a scedíme je.
 - 
                                4
K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, podle potřeby přilijeme horkou vodu a krátce povaříme.
 - 
                                5
Na talíře upravíme fazole, polijeme je šťávou z masa, navrch položíme porce skopové kýty.