Jehněčí kýta s fazolemi
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 300 g Švestky sušené
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 10 g Křen
 - 20 g Zázvor mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Celer řapíkatý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Olej olivový
 - 1 dl Balsamico ocet
 - 2 kg Jehněčí kýta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 1348.2 mg
 - Vláknina 11756.2 mg
 - Vitamín A 11756.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso umyjeme, vykostíme a naložíme do marinády na celou noc. Sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody, scedíme a vypeckujeme.
 - 
                                2
Marináda: Do misky vlijeme olej, ocet, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a celer, sůl, pepř, nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny v misce dobře promícháme.
 - 
                                3
V pánvi zahřejeme máslo a na něm osmažíme nasekanou cibuli dozlatova, fazole scedíme a vsypeme je do pánve, přidáme scezené švestky a povaříme do změknutí. Přibližně 20 minut. Před dokončením vaření přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a odstavíme.
 - 
                                4
Gril potřeme olejem a zahřejeme na vysokou teplotu. Maso položíme do středu ohně a zprudka opečeme ze všech stran. Potom pokračujeme v opékaní pomalu a nezapomeneme maso otáčet. Pečeme přibližně 30 minut.
 - 
                                5
Upečenou kýtu sundáme z grilu, položíme na prkénko, necháme maso odpočinout tak 10 minut a nakrájíme na tenké plátky, které porcujeme na talíře. K masu přidáme připravenou fazolovou přílohu.