Jehněčí kýta s čínským zelím
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Jehněčí kýta
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Česnek
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Zelí čínské
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 860.1 mg
 - Vláknina 5716 mg
 - Vitamín A 5716 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.
 - 
                                3
Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.
 - 
                                4
Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.