Pikantní jehněčí medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 127.3 mg
 - Draslík 359.6 mg
 - Vláknina 1129.2 mg
 - Vitamín A 1129.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, vejce v misce ušleháme.
 - 
                                2
Nakrájené maso v míse smícháme s kurkumou, cibulí, česnekem, hořčicí, rozšlehanými vejci a solamylem, opepříme a osolíme. Necháme 2 hodiny v chladu odležet.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a na něm pečeme malé masové medailonky z obou stran dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme je teplé, nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory.