Pikantní jehněčí špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 3619.5 mg
 - Vláknina 21045.2 mg
 - Vitamín A 21045.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.
 - 
                                2
Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.
 - 
                                4
Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
 - 
                                5
Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.