Skopové maso na karí
Suroviny
- 1500 g Skopová kýta
 - 30 g Sůl
 - 200 g Pórek
 - 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 30 g Cukr krupice
 - 20 g Glutasol
 - 15 g Petržel - nať
 - 30 g Kari koření
 - 20 g Chilli koření mleté
 - 200 g Cibule
 - 50 g Česnek
 - 200 g Vejce slepičí
 - 200 g Solamyl
 - 240 ml Víno bílé
 - 100 ml Vývar z hovězích kostí
 - 300 ml Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1330 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 101.9 mg
 - Draslík 296.2 mg
 - Vláknina 5709.4 mg
 - Vitamín A 5709.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce.
 - 
                                2
Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli.
 - 
                                3
Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek.
 - 
                                4
Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme.
 - 
                                5
Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.