Králík na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 819 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 125.3 mg
 - Draslík 1322.3 mg
 - Vláknina 20203.8 mg
 - Vitamín A 20203.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého králíka naporcujeme a protkneme částí slaniny nakrájené na proužky.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme v pekáči, vložíme porce králíka a opečeme je ze všech stran. Osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme bobkovým listem a pepřem. Podlijeme vývarem, přidáme lžičku octa a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Maso upravíme na talíře a na každou porci navršíme zeleninu.