Vepřové závitky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 101.4 mg
 - Draslík 624.7 mg
 - Vláknina 802.8 mg
 - Vitamín A 802.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.