Bůček pečený na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1212 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 421 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 160.3 mg
 - Draslík 455.6 mg
 - Vláknina 518.2 mg
 - Vitamín A 518.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.
 - 
                                2
V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.
 - 
                                3
Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.