Kozí sýr v uzeném boku na marinované zelenině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rajčata
  • 80 g Šalotka
  • 100 g Artyčoky
  • 40 g Kapary sterilované
  • 240 g Sýr kozí
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 80 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med pampeliškový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 497.6 mg
  • Vláknina 7010 mg
  • Vitamín A 7010 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bok nakrájíme na tenké plátky. Z kozího sýra vyválíme asi 30gramové oválky a ty zabalíme do uzeného boku.

  • 2

    Připravíme marinádu z olivového oleje, balzamika, citronové šťávy a dochutíme bylinkami. Zeleninu prudce osmahneme na olivovém oleji a naložíme do marinády. Marinujeme asi hodinu. Potom přidáme kapary, olivy a artyčoky.

  • 3

    Zabalený sýr pokládáme na salát z marinované zeleniny a dozdobíme čerstvými bylinkami. Lehce pokapeme medem.

Komentáře k receptu