Bažant na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 303.5 mg
 - Draslík 974.9 mg
 - Vláknina 598.4 mg
 - Vitamín A 598.4 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého bažanta polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Přidáme tymián, saturejku, oregano, rozmarýn a bažanta obložíme plátky slaniny.
 - 
                                2
Pečeme ve vyhřáté troubě a během pečení maso mírně podléváme.
 - 
                                3
Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.