Špagety s rajčaty a se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 747 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 533.3 mg
 - Vláknina 8791.3 mg
 - Vitamín A 8791.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spodní stranu rajčat nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Rajčata ponoříme do vody na 30 vteřin a vyjmeme je děrovanou naběračkou. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Nakrájenou slaninu vložíme do hlubší pánve, přidáme olej a smažíme při střední teplotě, až slanina pustí tuk. Vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 10 minut.
 - 
                                3
Přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Necháme vařit bez poklice 10 minut. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
 - 
                                4
Odstavíme omáčku, přimícháme pokrájenou majoránku, dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny přelijeme omáčkou a dobře promícháme. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.