Dušený králík po italsku
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 100 g Mrkev kořen
 - 250 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Nové koření celé
 - 10 g Zázvor mletý
 - 3 g Šalvěj sušená
 - 3 g Pepř černý celý
 - 30 g Petržel kořen
 - 800 g Králík
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 ks Bobkový list
 - 50 plátek Celer bulvový
 - 10 dkg Slanina vepřová
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1549 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 195.8 mg
 - Draslík 1485.1 mg
 - Vláknina 6729.8 mg
 - Vitamín A 6729.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem.
 - 
                                3
Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme.