Kedlubny s mozečkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 546 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 2294.3 mg
 - Draslík 887.9 mg
 - Vláknina 11689.8 mg
 - Vitamín A 11689.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.
 - 
                                3
Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.
 - 
                                4
Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.
 - 
                                5
Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                6
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.