Bažant na rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 754 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 265.4 mg
 - Draslík 1221.4 mg
 - Vláknina 1225 mg
 - Vitamín A 1225 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 262.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 90.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.
 - 
                                2
K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.
 - 
                                3
Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.