Zajíc se šunkou na víně
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 80 g Mrkev kořen
 - 30 g Olej olivový
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Šunka dušená
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Tymián sušený
 - 30 g Jíška instantní
 - 800 g Zaječí maso
 - 150 ml Víno červené
 - 150 ml Voda pitná
 - 5 ml Ocet vinný
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Masox
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 984 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 183 mg
 - Draslík 882.8 mg
 - Vláknina 2608 mg
 - Vitamín A 2608 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.