Farfalle s tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 61 mg
 - Draslík 555.3 mg
 - Vláknina 10892.7 mg
 - Vitamín A 10892.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.
 - 
                                3
Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.
 - 
                                4
Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.